Over BLOM Groep B.V.

Sinds 1973 specialist in Metaal bewerken

Wie zijn we en wat doen we bij Blom Groep BV?


In 1973 startte Piet Blom als ervaren smid in Vijfhuizen BLOM BV, met voornamelijk het echte smidswerk. Dit breidde in verloop van tijd uit tot het fabriceren van staalconstructies. Vandaag de dag worden op de huidige locatie alle mogelijke metaalproducten gefabriceerd. Inmiddels is naast Peter Blom (zoon van Piet Blom) de derde generatie Blom (Pieter) toegetreden tot de firma.

 

Vanaf het begin van ons bestaan vinden wij het belangrijk om te blijven innoveren in producten en machines. Wij hebben dan ook alle productiemethoden vertegenwoordigd in ons machinepark. Denk dan onder andere aan Lasrobots, CNC draai- en freesmachines en zowel plaat- als buizenlasers.
Maar uiteraard hebben we ook nog de basismachines in huis waarmee je alle bewerkingen kunt uitvoeren zoals de schaar, pons wals en boormachines.

 

Wij staan ervoor dat het echte vakmanschap van het metaalbewerken behouden blijft in ons productieproces. Daarom werken we met moderne en goed onderhouden machines op een goed uitgeruste werkplek met professioneel gereedschap. Want bij Blom houden we van ons vak!

 

De BLOM Groep BV bestaat uit een 4-tal bedrijfsonderdelen met allen hun eigen specialisme:

 

BLOM Constructie & RVS

We beginnen met het idee van de klant. Vaak vinden we die in de bouw en machine bouw, foodindustrie maar ook het maken van halffabricaten behoort tot ons werk en denken wij graag met de klant mee. Samen werken we het idee verder uit en nemen het dan in productie. Door een goede en fijne samenwerking tussen de werkvoorbereiding en onze vakmensen ontstaan de beste producten van staal en RVS

 

BLOM Quality Rotary Productie

Is gespecialiseerd in de productie van onze eigen, wereldwijd unieke, koeien- en geitenmelkcarrousels voor onze lokale, nationale en internationale klanten.

Ook hier kijken we samen met de klant naar maatwerk oplossingen. Denk hierbij aan opdrijfhekken, beweegbare vloeren en rvs leidingwerk. Deze carrousels blijven we altijd door ontwikkelen met de nieuwste kennis op het gebied van veehouderijen en melktechniek. Het totale productieproces voeren wij geheel in eigen fabriek in Vijfhuizen uit.

 

Staforsta

Is gespecialiseerd in industriële plaatverwerking. Met een team van vakkundige medewerkers dat met moderne apparatuur een grote diversiteit aan metaalproducten ontwerpt, snijdt, zet, last en afwerkt. Producten die variëren van trendy winkelinrichtingen, laser gesneden signings, plaatwerkdelen t.b.v. de machinebouw, onderdelen t.b.v. trams en bussen, doordachte ‘Scootercubes’ maar ook onderdelen voor boottrailers en verkeerslichten en nog veel meer.

 

Bindels Metaalwaren

Bindels Apparaten fabriek is een bedrijf dat zich toelegt op het produceren van metaalwerk in de breedste zin van het woord. Zowel op het gebied van plaatwerk als van verspaning. Door onze jarenlange ervaring in het produceren van kastjes voor elektronische besturingen – denk aan de welbekende Gatsometers – kunnen wij u als geen ander adviseren